Blog | Gluténmentes övezet
2015. Augusztus 09. 09:49, vasárnap
Túró rudi házilag glutén-és laktózmentesen
Ma egy nagyon finom, szerintem mindenki által imádott édességre esett a választásom. :) Túró rudit gyártottam itthon, glutén-és laktózmentesen.. Az eredeti receptet itt találtam.
Hozzávalók:
- 250 gr laktózmentes túró
- egy citrom reszelt héja
- fél rúd vanília kikapart magja
- 5 gr porzselatin (én Dr. Expressz zselatin fix-et használtam)
- 25 ml hideg víz
- 5 ek porcukor
- kb. 20 dkg étcsoki a forgatáshoz
Elsőként a túrót egy tálba tettem és villával alaposan összetörtem. Hozzáadtam a porcukrot, a reszelt citromhéjat és a vanília rúd kikapart magjait, majd összekeveretem. A porzselatint a hideg vízzel összekevertem és a túrós masszához adtam, majd egy kanállal tovább kevertem. A kész túrós masszát fél órára hűtőbe tettem. Ezután folpackból kisebb darabokat téptem, a masszából rúd alakot formáztam amiket a fóliára tettem...
..becsomagoltam mint egy szaloncukrot..
..két végét megcsavartam és fagyasztóba tettem hogy később a csokival könnyen be tudjam majd vonni. A fenti adagból nekem 6 db közepes méretű, de kissé ducibb rudik lettek :)
Közben megolvasztottam az étcsokit, egy sütőpapírt a konyhapultra fektettem és az olvasztott csokiból egy keveset a papírra kentem...
..rátettem az egyik túró rudit..
..majd kanállal körbevontam (több-kevesebb sikerrel) csokival...
A csokival való bevonást még gyakorolnom kell :)
Visszatettem a fagyasztóba a rudikat, hogy a csoki megdermedjen..
Isteni finom, próbáljátok ki!