Blog | Gluténmentes övezet
2016. Január 17. 12:49, vasárnap
Túrófelfújt glutén, laktóz és cukormentesen
Ezt a nem túl dekoratív finomságot Citromhab blogján találtam. Ma elkészítettem glutén, laktóz és cukormentes verzióban. Nagyon nagyon finom, próbáljátok ki! :)
Hozzávalók:
- 5 db M-es tojás
- 50 gr eritrit
- 10 gr vaníliás eritrit
- csipet só
- 1/2 citrom reszelt héja
- 80 gr laktózmentes tejföl
- 100 gr laktózmentes túró
- 100 gr barna rizsliszt (sima rizsliszttel is tökéletes lesz)
- 50 gr mazsola
- 2 ek rum vagy egy kis üveg rumaroma
Elsőként a mazsolát rumaromába áztattam. A tojásokat szétválasztottam, a sárgákat az eritrittel, a vaníliás eritrittel és a sóval fehéredésig kevertem robotgép habverőjével. Ezután belekevertem a tejfölt, a túrót, a reszelt citromhéjat és a lisztet is majd a kemény habbá vert tojásfehérjéket óvatosan a lisztes masszába forgattam. Egy 21x21 centis sütőformát vajjal kikentem, a sütő hőfokát 180-ra állítottam. A tészta felét a formába öntöttem...
..megszórtam a rumba áztatott mazsola felével..
..majd ráöntöttem a maradék tésztát és megszórtam a maradék mazsolával..
Sütőbe tettem és 180 fokon 35-40 perc alatt készre sütöttem.
Nagyon puha, légiesen könnyű! :)
Porrá őrölt eritrittel szórtam meg..