Blog | Gluténmentes övezet
2015. Július 24. 12:55, péntek
Túrós-pudingos mandulatorta liszt-és laktózmentesen
Ma kaptam a főnökasszonyomtól egy kis doboz ribizlit, gondoltam nem ám csak úgy megenni, abban semmi élvezet nincs :) inkább sütöttem hozzá egy szuperikirályságos sütit :) Saját recept, nincs hivatkozás! :)
Hozzávalók:
- 120 gr darált mandula
- 5 db M-es méretű tojás
- 40 gr cukor
- 2 ek holland kakaópor
A pudingos-túrós krémhez:
- 1 csomag Dr. Oetker vaníliás pudingpor
- 500 ml laktózmentes tej
- 250 gr laktózmentes túró
- bármilyen bogyós gyümölcs
- fél csomag Dr. Oetker vaníliás cukor
Elsőként a pudingot készítettem el a tasakon leírtak alapján, majd belekevertem a túrót és a vaníliás cukrot is. Ezután a tojásokat szétválasztottam, a sárgákhoz adtam a cukrot és jól összekevertem, a fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá vertem. A tojásfehérje habot a sárgájához adtam a darált mandulával és a kakaóporral együtt...
..és egy kanállal óvatosan összekevertem. Két gáztepsit kibéleltem sütőpapírral és mindkettőbe rajzoltam két-két kör alakot egy kistányér segítségével...
A kakaós tésztát az előtte megrajzolt körökbe simítottam...
..majd 180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben mindkét tepsivel 10 perc alatt megsütöttem.
Ezután jött a rétegezés...Első kakaós lap..
..rá a túrós-pudingos krém..
..majd a ribizliszemek..
..és így tovább 4x :)
Isteni finom, nem tudok betelni vele :)
Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagokat az Egészség Market biztosíta!