Blog | Gluténmentes övezet
2015. November 23. 18:35, hétfő
Vaníliás keksz glutén-és tejmentesen
Hozzávalók:
- 150 gr Nutri-free Mix per Dolci süteményliszt
- 60 gr porcukor
- 60 gr Liga
- 1 egész tojás
- fél kk Dr. Oetker sütőpor
- fél csomag vaníliás cukor
- egy vaníliarúd kikapart belseje
Tetejére:
- kb. 10 kocka Tibi étcsoki megolvasztva
A tészta hozzávaliót tálba mértem és kézzel összegyúrtam, majd fél órára hűtőbe tettem. Fél óra leteltével a hűtőből kivett tésztát rizsliszttel megszórt szilikon lapon kézzel átgyúrtam, majd kb. 3-4 mm vékonyra nyújtottam...
Csillag formával ellátott szilikon pecséttel szaggattam ki. A kekszeket sütőpapíros tepsibe pakoltam és 160 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütöttem.
Miután kihűltek a kekszek, olvasztott étcsokival töltöttem meg a csillag alakot :)