Blog | Gluténmentes övezet
2015. Június 05. 11:52, péntek
Vienetta fagyi gluténmentesen
A málnás-áfonyás fagyimon felbuzdulva most egy újabb fagyi variációt készítettem. Ezúton Vienettára esett a választás. Az eredeti recept itt található, én laktózmentes habtejszínnel készítettem, így:
Hozzávalók:
- 750 ml laktózmetes habtejszín (én Magic Milket használtam
- 2 tábla Tibi étcsokoládé
- 2 ek cukor
Első lépésként a csokit egy edényben felolvasztottam, majd egy formát kibéleltem sütőpapírral és az olvasztott csoki 1/3-ad részét beleöntöttem...
..majd negyed órára a fagyasztóba tettem. Miután kivettem, a megdermedt csokilapot egy üres sütőpapírra fektettem és visszatettem a hűtőbe (nem a fagyasztóba) addig amíg a másik 2 lapot is elkészítettem...
A maradék csokival ugyan így jártam el, mág kétszer készítettem olvasztott csokiból fagyasztott csokilapot, tehát összesen 3 lapom lett...
A hideg habtejszínt a cukorral kemény habbá vertem, majd abba a formába kanalaztam az első adag tejszínt, amiben a csokikat fagyasztottam. Itt már nem sütőpapírt, hanem folpackot használtam. Tehát 1/3 rész habtejszín alulra....
...rá egy csokitábla..
Majd az első adagot betettem a fagyasztóba kb. 30 percre. Ez idő letelte után jött a második adag habtejszín...
..rá a második csokilap...
..és ismét ment be a fagyasztóba 30 percre. Ezután jött a 3. réteg habtejszín, rá pedig a 3. csokilap..
Ismét fagyasztás következett, kb. 30 perc. Miután letelt az idő, kivettem a formából a fagyit..
Forró vízbe mártott éles késsel vágtam fel (több-kevesebb sikerrel) ugyanis itt jöttem rá, hogy elég vastagra sikerült a csokilapokat készítenem és még a forró pengéjű kés is csak nagy nehezen vágta át. Ezért töredezett is egy kicsit. :( de sebaj, mert így is nagyon-nagyon finom lett! :)