Blog | Gluténmentes övezet
2015. December 13. 14:36, vasárnap
Zserbómuffin glutén és tejmentesen Mester süteménylisztből
Imádom a zserbót, ezért muszáj volt kipróbálnom ezt a muffin verziót is :) Az eredeti receptet itt találtam.
Hozzávalók 12 darabhoz:
- 140 gr Mester süteményliszt
- 150 gr Liga
- 120 gr darált dió
- 100 gr cukor
- 3 ek házi baracklekvár
- 2 db M-es tojás
- 100 ml Alpro rizstej
- fél csomag Dr.Oetker vaníliás cukor
- fél csomag Dr.Oetker sütőpor
- 12 tk házi baracklekvár
Csokimázhoz:
- Mester diabetikus étbevonómassza
- 1 ek kókuszzsír
A tésztához a puha szobahőmérsékletű vajat, vaníliás cukrot és a cukrot egy tálban kézi robotgéppel habosra kevertem. Egyenként hozzáadtam a szobahőmérsékletű tojásokat és robotgéppel simára kevertem. A lisztet kimértem, elkevertem benne a sütőport majd hozzáadtam a darált diót is és az egészet apránként a vajas tojásos masszához adtam, közben robotgéppel kevertem. Belekevertem a 3 evőkanál baracklekvárt is és beleöntöttem a tejet. Az egész masszát robotgéppel egyneműre kevertem. Egy muffin tepsit muffin papírokkal kibéleltem...
Egy teáskanál segítségével a tésztát a papírokba adagoltam..
..és mindegyik közepébe egy-egy teáskanál baracklekvárt tettem..
180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütöttem.
A csokilapokat a kókuszzsírral együtt felolvasztottam és kihűlt muffinok tetejét bevontam vele..
Néhányat megszórtam dekorcukorral..
..néhány közepére pedig diót tettem..
Állati finom! Próbáljátok ki! :)
A sütéseimhez a Mester termékeket a Mester Család biztosítja!