Városlista
2024. június 26, szerda - János

Hírek

2013. Október 26. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Magyar Postából Posta és bank

Magyar Postából Posta és bank

Nemcsak a Magyar Posta szerzett tulajdont a Takarékszövetkezeti Szövetség ernyőbankjában, a Takarékbankban, hanem a Kormány döntött arról is, hogy a Postában 25 százalék mínusz 1 szavazati aránya lesz a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete számára is. Az később lesz nyilvános, hogy a takarékszövetkezeti integrációs szervezet mennyit fizet a Posta tulajdonrészéért.

A fejlesztési miniszter szerint a kereszttulajdonlással még erősebb piaci együttműködést alakít ki a két szervezet. Főleg vidéken szeretnének a Postahivatalokban olyan banki és biztosítási szolgáltatásokat nyújtani, ami idáig inkább a kis- vagy nagyvárosokban élők számára volt elérhető a nagyobb bankok által.

Az új pénzügyi szolgáltatásokkal megerősített szervezet a tervek szerint az agrárhitelezésbe is erőteljesebb szerepet vállalna. Egy esti tévéinterjúban Németh Lászlóné fejlesztési miniszter azt mondta, hogy a Takarékszövetkezetek helyismeretét szeretnék kihasználni az erőteljesebb hitelezés érdekében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 06:00, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: a paksi bővítés teljes és általános mentességet kapott a szankciós intézkedések alól

Sikerült megvédeni a magyar nemzeti érdekeket az Európai Unió újabb orosz szankciós csomagjával szemben is, a paksi bővítés teljes körű és általános mentességet kapott a büntetőintézkedések alól, így a beruházás felgyorsítható

2024. Június 25. 06:00, kedd | Belföld

Giorgia Meloni: támogatjuk Magyarország uniós elnökségi programját

Róma támogatja Budapest uniós elnökségi programjának prioritásait, így a demográfiai csökkenés jelentette kihívást, a versenyképesség növelését, az európai védelem erősítését

2024. Június 24. 12:28, hétfő | Belföld

Átvették megbízólevelüket az EP-képviselők

Átvették megbízólevelüket hétfőn a júniusi európai parlamenti (EP-) választáson mandátumot szerzett képviselők.

2024. Június 24. 12:27, hétfő | Belföld

Katasztrófavédelem: 13 vármegyében és Budapesten lesz szúnyoggyérítés a héten

Tizenhárom vármegyében és Budapesten, összesen 84 ezer hektáron gyérítik a szúnyogokat a héten a szakemberek