Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2012. Szeptember 13. 05:00, csütörtök | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Májbetegséget okozhat a fogpiszkáló

Májbetegséget okozhat a fogpiszkáló

Érdemes vigyázni a fogpiszkálóval, annak lenyelése ugyanis súlyos rendellenességet okozhat a szervezetben.

Amikor egy nőnek hónapokon át hányingere és alacsony vérnyomása van, nem feltétlenül gyomorfertőzést kapott. Ennek hátterében állhat egy egyszerűbb ok: a fogpiszkáló - számol be egy érdekes esetről a Fox News.

Egy nőt az említett tünetek miatt tévesen gyomorfertőzéssel diagnosztizáltak az orvosok és antibiotikumos kezelést kapott. A vérvizsgálat kimutatta, hogy a nő májenzimének száma a normálisnál jóval magasabb volt. Végül ultrahang vizsgálat mutatta ki, hogy a bűnös a fogpiszkáló volt.

Ekkorra azonban a nőnek már több szerve is károsodott. 'Az idegen tárgy lenyelése nem túl gyakori probléma és még ritkább, hogy az a májban köt ki' - magyarázták a szakemberek.

Az említett eset is mutatja, hogy az idegen tárgy lenyelését nehéz diagnosztizálni, mert a tünetek nem specifikusak, csak később jelentkeznek és a képalkotó vizsgálatok sem mindig mutatják ki azt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 19:00, szombat | Életmód

Ez a tökéletes hőmérséklet az alváshoz, hogy csökkentsük a stroke kockázatát

A pihentető alvás elengedhetetlen az egészség megőrzéséhez.

2024. Július 27. 06:00, szombat | Életmód

A Magyar Posta saját halottjának tekinti a Szankon elhunyt kézbesítőt

A Magyar Posta saját halottjának tekinti a Szank településen elhunyt kézbesítőt, akit munkavégzés közben rovarcsípés ért, és a fellépő allergiás reakció következtében meghalt - közölte a Magyar Posta Zrt. pénteken az MTI-vel.

2024. Július 25. 07:38, csütörtök | Életmód

EU-jelentés: hétfőn is megdőlt a globális melegrekord

Megdőlt hétfőn az egy nappal korábban az Európai Unió műholdas Föld-megfigyelési programja, a Copernicus által mért melegrekord: július 22-én 17,15 Celsius-fok volt a globális átlaghőmérséklet a bolygón