Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Képek | Sport

Szil-Rábaszentandrás – Szany-Vág „Öreg-öregfiúk” labdarúgó mérkőzés

2023-06-18 13:26:30

Szil-Rábaszentandrás – Szany-Vág „Öreg-öregfiúk” labdarúgó mérkőzés

Szil Községben 2013. június 17-én került sorra a 13-ik „Öreg-öregfiúk” sportbarátság megőrző találkozó. A labdarúgó mérkőzés előtt a négy község csapatainak az ügyintézői kértek szót. Varga Róbert a sziliak részéről elmondta, hogy milyen sajnálatos a nagy hagyományokkal rendelkező község labdarúgásának a megszűnése. Mivel a megszokott pálya előkészítések és egyéb feladatok elmaradásban voltak, nem kevés feladatot jelentett számukra a találkozó megrendezése. De megfeszített munkával csodát varázsoltak a és minden készen fogadta a pályán a vendég csapatokat.
A szili labdarúgás hőskorában Nagy Mihály Tsz. elnök és Dr. Hegyi Ferenc állatorvos sokat tettek az eredményes sportért. A találkozón Dr. Hegyi Ferenc állatorvos is megjelent a volt szili tornatanár, Klincsók Lászlóval együtt. A találkozó szervezését az akkor még kórházban lévő Domonkos Zsolt kezdte el koordinálni Kovács László segítségével, így nekik és jelentős szerep jutott a találkozó sikeres szervezésében.
Varga Róbert a "Törekvés" SE. Szil elnöke megkérte a jelenlévőket, hogy a kezdetek óta eltávozott sportbarátaink emlékének áldozzunk egy perces néma felállással, majd a rendezvény résztvevőinek egy szép emléklapot adott át.
A vágiak részéről Szabó Gyula, a rábaszentandrásiak részéről pedig Varga Béla köszöntötte a csapatokat és köszönetüket fejelték ki azért, hogy a sziliak ilyen körülmények között és folytatni kívánják a találkozókat. Ezek után Tóth Imre a szanyiaktól Puskás Ferenc zalaszabari mellszobrán lévő idézetet ismertette mely így szól: A sport megtanít becsületesen győzni, és emelt fővel veszíteni. A sport tehát mindenre megtanít.” Ekkor Nagy József a 82 éves volt szanyi labdarúgó kért szót és egy kis csomagot adott át Tóth Imrének, melyben a régi idők labdarúgó cipője és az általa használt lábszárvédő volt benne. Ezen emléket a múltból és egy kis darabot a szívemből szeretettel adom át további megőrzésre a múlt emlékeként és szemei könnybe lábadtak. Itt sok irányba lehet tovább gondolni az idézetet, mely arra is vonatkozik, hogy 13 éves több száz ember évről évre találkozik, megbecsüli a volt csapattársait, ellenfeleit és jól érzik magukat ebben a közegben.
A mérkőzés egyébként 1:1-es eredményt hozott a Szil -Rábaszentandrás - és Szany-Vág csapatai között. Egy sajnálatos sérülést is történt történt. Böröcz Viktor válla megsérült, hozzá mentőt kellett hívni.
Asztalhoz ültek a rendezvényen megjelent sportolók és vendégek és italból, illetve a Szany Vadásztársaság támogatásából készült finom ételből nem volt hiány. Elkezdődtek a beszélgetések, élmények mesélése, majd Perlaki György kiváló zenész harmonikájára beindult az önfeledt nótázás és az éjszakába nyúló szórakozás.
Folytatás a 14-ik találkozóval Szanyban lesz 2024-ben.

Szil-Rábaszentandrás – Szany-Vág „Öreg-öregfiúk” labdarúgó mérkőzés
Szil-Rábaszentandrás – Szany-Vág „Öreg-öregfiúk” labdarúgó mérkőzés Szil-Rábaszentandrás – Szany-Vág „Öreg-öregfiúk” labdarúgó mérkőzés Szil-Rábaszentandrás – Szany-Vág „Öreg-öregfiúk” labdarúgó mérkőzés Szil-Rábaszentandrás – Szany-Vág „Öreg-öregfiúk” labdarúgó mérkőzés Szil-Rábaszentandrás – Szany-Vág „Öreg-öregfiúk” labdarúgó mérkőzés Szil-Rábaszentandrás – Szany-Vág „Öreg-öregfiúk” labdarúgó mérkőzés Szil-Rábaszentandrás – Szany-Vág „Öreg-öregfiúk” labdarúgó mérkőzés Szil-Rábaszentandrás – Szany-Vág „Öreg-öregfiúk” labdarúgó mérkőzés Szil-Rábaszentandrás – Szany-Vág „Öreg-öregfiúk” labdarúgó mérkőzés Szil-Rábaszentandrás – Szany-Vág „Öreg-öregfiúk” labdarúgó mérkőzés Szil-Rábaszentandrás – Szany-Vág „Öreg-öregfiúk” labdarúgó mérkőzés Szil-Rábaszentandrás – Szany-Vág „Öreg-öregfiúk” labdarúgó mérkőzés Szil-Rábaszentandrás – Szany-Vág „Öreg-öregfiúk” labdarúgó mérkőzés Szil-Rábaszentandrás – Szany-Vág „Öreg-öregfiúk” labdarúgó mérkőzés Szil-Rábaszentandrás – Szany-Vág „Öreg-öregfiúk” labdarúgó mérkőzés Szil-Rábaszentandrás – Szany-Vág „Öreg-öregfiúk” labdarúgó mérkőzés Szil-Rábaszentandrás – Szany-Vág „Öreg-öregfiúk” labdarúgó mérkőzés Szil-Rábaszentandrás – Szany-Vág „Öreg-öregfiúk” labdarúgó mérkőzés Szil-Rábaszentandrás – Szany-Vág „Öreg-öregfiúk” labdarúgó mérkőzés Szil-Rábaszentandrás – Szany-Vág „Öreg-öregfiúk” labdarúgó mérkőzés Szil-Rábaszentandrás – Szany-Vág „Öreg-öregfiúk” labdarúgó mérkőzés Szil-Rábaszentandrás – Szany-Vág „Öreg-öregfiúk” labdarúgó mérkőzés Szil-Rábaszentandrás – Szany-Vág „Öreg-öregfiúk” labdarúgó mérkőzés Szil-Rábaszentandrás – Szany-Vág „Öreg-öregfiúk” labdarúgó mérkőzés