Blog | KonyhaCoolTúra
2012. Október 23. 12:06, kedd
Diós kókuszos habtekercs
Egyre jobban megbizonyosodom róla, hogy odavagyok a diós sütikért. Hát még ha kókusz is van a hozzávalók között… akkor aztán még tutibb a párosítás! :)
Egyre jobban megbizonyosodom róla, hogy odavagyok a diós sütikért. Hát még ha kókusz is van a hozzávalók között… akkor aztán még tutibb a párosítás! :)
Mai édességem egy diós, kókuszos, habos tekercsre esett. Íme a recept!
Hozzávalók a tésztához:
-3 tojás
- 50 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 1 dl tej
- 1/2 csomag kókuszreszelék
- 15 dkg darált dió
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral, a vaníliás cukorral, 10 dkg porcukorral, a vajjal, a tejjel, a reszelt citromhéjjal és a tojások sárgájával jó alaposan összegyúrjuk. Könnyíthetünk a munkánkon, ha a vajat korábban kivesszük a hűtőből, így egyszerűbben dolgozhatunk vele. Miután összeállítottuk a tésztát, két részre osztjuk és pihentetjük, amíg elkészítjük a tölteléket.
A töltelékhez a tojások fehérjét a maradék 5 deka porcukorral kemány habbá verjük. A cukrot apránként adjuk hozzá, így keményebb lesz a hab. Belekeverjük a kókuszreszeléket, de vigyázzunk, a habot nehogy összetörjük.
A cipókat egyenként lisztezett deszkán kb. fél centi vastagságúra nyújtjuk...
megkenjük habbal...
és megszórjuk darált dióval...
Aki szereti a mazsolát, tehet rá azt is. Ezután feltekerjük a tésztát, mint egy kalácsot és kb. 2- 2,5 centi széles kis csigákat vágunk belőle.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd egymás mellé fektetjük őket, de figyeljünk rá, hogy ne kerüljenek túl közel egymáshoz, mert sütés közben nőni fognak.
Forró, kb. 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Véleményed van? Szólj hozzá!
További bejegyzések a blogban
2012. November 02. 20:05, péntek | KonyhaCoolTúra
Krumplis pogácsa
A mai menü: gulyásleves. Már egy napja azon agyaltam mi a frászt találjak ki másodiknak a leves után... Húsos kaja szóba sem jöhetett, a túrós tésztát már unom, így jött az ötlet: krumplis pogácsa.
2012. Október 26. 17:13, péntek | KonyhaCoolTúra
Hogyan vidítsuk fel a gyereket... avagy a palacsintasütés pozitív hatásai
Hogy miért ez lett a címe a blogbejegyzésemnek? Az ok roppant egyszerű! Egyetlen kis(nagy)fiam ma felettébb lehangoltan érkezett haza a suliból, tudván, ez nem olyan péntek mint a többi, hisz holnap még iskola!
2012. Október 20. 21:01, szombat | KonyhaCoolTúra
Citromos muffin... és az a bizonyos sütőforma...
Azt mondják, a legjobb boldogsághormon növelő édesség a csokoládé. Persze nekem nem volt kedvem csak úgy kivenni egy darabkát a szekrényből és kényelmesen elmajszolni… többet akartam! Sütni!