Blog | KonyhaCoolTúra
2012. Július 04. 22:09, szerda
Ratatouille
Ratatouille - a francia lecsó
Egy korábbi bejegyzésben már szerepel egy ehhez hasonló recept, de ez valahogy... mégis más! :)
Ratatouille - a francia lecsó
Egy korábbi bejegyzésben már szerepel egy ehhez hasonló recept, de ez valahogy... mégis más! :)
Hozzávalók:
2 db cukkini
2db padlizsán
2-3 db paradicsom
2-3 db paprika
2 közepes vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 ek sürített paradicsom
só, őrölt bors
1 ek apróra vágott friss kakukkfű (lehet szárított is)
1-1 kiskanál apróra vágott friss rozmaring és bazsalikom
1 babérlevél
3 ek olaj
A zöldségeket megtisztítjuk, a cukkini és padlizsán végeit levágjuk, ha héjuk túl vastag lenne, hámozzuk meg.
Mindkettőt+ a paradicsomokat is egy centis kockákra vágjuk, a paprikát és a vöröshagymát pedig még kisebb darabokra.
Egy serpenyőben felforrosítjuk az olajat, és egymás után megsütjük a zöldségeket. (Jelzem, én gyorsítottam a folyamaton, először megsütöttem a cukkinit és a következő lépésnél már vegyesen ment a serpenyőbe a paradicsom-paprika-padlizsán-hagyma keveréke.)
Miután megsültek, szűrőlapáttal átszedjük őket egy másik serpenyőbe.
A visszamaradt olajban alacsony lángon megpirítjuk a fokhagymát, hozzáadjuk a 2 kanál sürített paradicsomot és egy kevés vízzel felengedjük. Sóval, borssal, rozmaringgal, kakukkfűvel, bazsalikommal és a babérlevéllel ízesítjük és sűrű mártássá főzzük. Néhány perc elteltével a babérlevelet kivesszük és a mártást a zöldségekre öntjük.
Jól összekeverjük, ha kell, utánafűszerezzük és még egyszer felforraljuk.
Figyelem! Attól hogy vega étel, rendkívül laktató! :)
Egészségetekre!
Véleményed van? Szólj hozzá!
További bejegyzések a blogban
2012. November 02. 20:05, péntek | KonyhaCoolTúra
Krumplis pogácsa
A mai menü: gulyásleves. Már egy napja azon agyaltam mi a frászt találjak ki másodiknak a leves után... Húsos kaja szóba sem jöhetett, a túrós tésztát már unom, így jött az ötlet: krumplis pogácsa.
2012. Október 26. 17:13, péntek | KonyhaCoolTúra
Hogyan vidítsuk fel a gyereket... avagy a palacsintasütés pozitív hatásai
Hogy miért ez lett a címe a blogbejegyzésemnek? Az ok roppant egyszerű! Egyetlen kis(nagy)fiam ma felettébb lehangoltan érkezett haza a suliból, tudván, ez nem olyan péntek mint a többi, hisz holnap még iskola!
2012. Október 23. 12:06, kedd | KonyhaCoolTúra
Diós kókuszos habtekercs
Egyre jobban megbizonyosodom róla, hogy odavagyok a diós sütikért. Hát még ha kókusz is van a hozzávalók között… akkor aztán még tutibb a párosítás! :)