Blog | KonyhaCoolTúra
2012. Szeptember 01. 13:43, szombat
Valódi csokimáz
Máz, az a bűvös csokimáz.... sosem voltam vele kibékülve. Többnyire mindig olyan sütiket sütöttem, aminek a tetejére nem kellett csoki bevonat!
Máz, az a bűvös csokimáz.... sosem voltam vele kibékülve. Többnyire mindig olyan sütiket sütöttem, aminek a tetejére nem kellett csoki bevonat!...de nem olyan rég rátaláltam az igazira, a tökéletesre, az elronthatatlanra! Most pedig megosztom veletek!
Korábbi bejegyzésemnél, a Bögrés kakaós kocka receptjénél már utaltam a csokimázra, ennél a sütinél is kiválóan alkalmazható az alábbi recept.
Valódi csokimáz
Hozzávalók:
- 6 ek kristálycukor
- 3 ek víz
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 ek liszt
- + 3 ek olaj, pár csepp ecet
Elkészítés:
A kristálycukrot, a vizet, a kakaóport és a lisztet egy teflon bevonatú edénybe tesszük és folyamatos kevergetés mellett felfőzzük, majd levesszük a tűzről, de nem hagyjuk teljesen kihűlni. Amikor még langyos, belekeverünk 3 ek olajat és pár csepp ecetet. (ezektől lesz igazán szép fényes)
...és már kész is! Ugye milyen egyszerű? :)
Tipp!
Ha ezzel a csokimázzal borítasz be sütit, a szeletelésnél használj forró vízbe mártott kést, úgy nem fog töredezni.
Véleményed van? Szólj hozzá!
További bejegyzések a blogban
2012. November 02. 20:05, péntek | KonyhaCoolTúra
Krumplis pogácsa
A mai menü: gulyásleves. Már egy napja azon agyaltam mi a frászt találjak ki másodiknak a leves után... Húsos kaja szóba sem jöhetett, a túrós tésztát már unom, így jött az ötlet: krumplis pogácsa.
2012. Október 26. 17:13, péntek | KonyhaCoolTúra
Hogyan vidítsuk fel a gyereket... avagy a palacsintasütés pozitív hatásai
Hogy miért ez lett a címe a blogbejegyzésemnek? Az ok roppant egyszerű! Egyetlen kis(nagy)fiam ma felettébb lehangoltan érkezett haza a suliból, tudván, ez nem olyan péntek mint a többi, hisz holnap még iskola!
2012. Október 23. 12:06, kedd | KonyhaCoolTúra
Diós kókuszos habtekercs
Egyre jobban megbizonyosodom róla, hogy odavagyok a diós sütikért. Hát még ha kókusz is van a hozzávalók között… akkor aztán még tutibb a párosítás! :)