Blog | KonyhaCoolTúra
2012. Augusztus 30. 13:20, csütörtök
Sajtos baconos csirkemell őzgerincben sütve
Nem szeretem a bonyolult recepteket, épp ezért a mai választásom sem igényelt különösebb hozzáértést, ám a hatás ismét nem maradt el! :)
Előrebocsátom, hogy a recept nem saját ötlet, kicsit kutakodtam a sokat mondó, sokszor jó tippet adó interneten és ennél leragadtam. Gondoltam megosztom veletek, érdemes elkészíteni!
Baconos sajtos csirkemell őzgerinc formában
Hozzávalók:
- 1 csomag bacon szalonna (20-30 dkg)
- 2-3 közepes csirkemell filé
- 20 dkg reszelt trappista sajt
- 3 egész tojás
- 3 ek liszt
- 3 ek tejföl
- só
- bors
- vegeta
- petrezselyem zöldje
Elkészítés:
Mivel őzgerinc sütőm nincs, ezért egy másik teflon bevonatú formát választottam, de ez is kiválóan megfelelt! Sőt, ha valaki kör, ovális vagy bármi más sütő formában készíti el, abból sem lehet baj.
A teflonos sütőedényünket béleljük ki egyesével bacon szalonna szeletekkel, úgy hogy a végük túl lógjon a forma peremén.
Egy mélyebb edényben keverjük össze a lisztet, tejfölt, toját és a reszelt sajtot. A csirkemelleket vágjuk apró (kb. 1,5-2 centis) kockákra, sózzuk, borsozzuk, vegetával, petrezselyem zölddel fűszerezzük.
A felaprított húst keverjük össze a sajtos masszával...
...és öntsük bele a szalonnával bélelt formába.
A szalonna szeletek végeit hajtsuk rá a húsos masszára, úgy hogy végig befedje azt.
Végül a formát fedjük le alufóliával és 220 fokra előmelegített sütőben süssük 20-25 percig, majd vegyük le a fóliát és süssük tovább még 10-15 percet.
Nekem ilyen lett, az illata valami mennyei és az íze....hmmm! :)
Véleményed van? Szólj hozzá!
További bejegyzések a blogban
2012. November 02. 20:05, péntek | KonyhaCoolTúra
Krumplis pogácsa
A mai menü: gulyásleves. Már egy napja azon agyaltam mi a frászt találjak ki másodiknak a leves után... Húsos kaja szóba sem jöhetett, a túrós tésztát már unom, így jött az ötlet: krumplis pogácsa.
2012. Október 26. 17:13, péntek | KonyhaCoolTúra
Hogyan vidítsuk fel a gyereket... avagy a palacsintasütés pozitív hatásai
Hogy miért ez lett a címe a blogbejegyzésemnek? Az ok roppant egyszerű! Egyetlen kis(nagy)fiam ma felettébb lehangoltan érkezett haza a suliból, tudván, ez nem olyan péntek mint a többi, hisz holnap még iskola!
2012. Október 23. 12:06, kedd | KonyhaCoolTúra
Diós kókuszos habtekercs
Egyre jobban megbizonyosodom róla, hogy odavagyok a diós sütikért. Hát még ha kókusz is van a hozzávalók között… akkor aztán még tutibb a párosítás! :)