Blog | KonyhaCoolTúra
2012. Június 30. 18:00, szombat
Sajtos pipihusi
A neve azért csak ennyi, mert a fiam így hívja és hát az elnevezés ráragadt! :)
A neve azért csak ennyi, mert a fiam így hívja és hát az elnevezés ráragadt! :)
A hétvégi főzőcske történetem mindig ott kezdődik, amikor pénteken vásárolni indulok és megkérdezem: „mit főzzek holnap ebédre?” Könnyen és gyorsan jön a válasz: „mindegy, csak husi legyen!”
Nos, a lehetőség megannyi, csak legyen aki válasszon, főleg ebben a tikkasztó melegben. Mivel google jó barátom :) így hát „megkérdeztem” milyen ötlete van. Számtalan változat, csak győzze az ember elkészíteni….na de én ráakadtam egyre (amin kicsit változtattam), így már készülhetett is a fincsi (husis) szombati ebéd.
(Az eredeti recept szerint a mennyiség 6 főre szól, de jelzem, bátran turbózzátok a mennyiséget, mert mi hárman elpusztítottuk a 6 főre megadott adagot!)
Még annyit gyorsan a recept előtt, hogy a hátam közepére sem kívántam ebben a melegben a hús sütést, de ez a kaja tényleg 20-25 perc alatt elkészül (körettel együtt) és baromi finom! :)
Hozzávalók (…?...6 főre):
4 kisebb csirkemell
20 dkg sajt (trappista)
2 ek tejföl
3 ek liszt
3 kisebb tojás
1 tk só
1 kk bors
1 kk majoranna
olaj a sütéshez
Szükség lesz egy mélyebb edényre, amiben a hozzávalókat kényelmesen összekeverhetjük.
A csirkemellet apró, 2-3 centis kockákra vágjuk, a sajtot lereszeljük és a husi mellé tesszük. Hozzáadjuk a tojásokat, a tejfölt, a lisztet és a fűszereket, majd alaposan összekeverjük.
Egy serpenyőben olajat melegítünk. A masszából két evőkanál segítségével kis halmokat készítünk és a forró olajba tesszük. Mindkét oldalukat aranybarnára sütjük és papírtörlőre kivéve a felesleges olajat lecsepegtetjük.
Ezt a finomságot készíthetjük sütőben is, de nem bírtam rávenni magam, hogy az amúgy is meleg lakást még plusz tíz fokkal befűtsem, így maradtam a kevésbé kellemes illatú olajjal készül verziónál. Na de aki mégis a sütőben készült variációt szeretné kipróbálni, az 180-200 fokra melegítse azt és egy alacsony falú tepsibe tegyen szilikon lapot, arra helyezze a halmokat vagy olajjal vékonyan kikent muffin formába is tehet a húsos sajtos masszából, viszont itt az elkészítési idő már a duplájára nő.
Köretként rizs, friss vagy párolt zöldség is illik hozzá, én most a párolt verziót választottam+ még rizst is készítettem hozzá.
Cukkinit, piros kaliforniai paprikát és sok-sok lilahagymát felaprítottam, felkarikáztam, kevés olíva olajon só, bors és egy kis ételízesítő kíséretében 5 perc alatt megpároltam.
25 perc! Nem volt több, amíg babráltam vele és hát mindkét pasimnak nagyon ízlett!
Véleményed van? Szólj hozzá!
További bejegyzések a blogban
2012. November 02. 20:05, péntek | KonyhaCoolTúra
Krumplis pogácsa
A mai menü: gulyásleves. Már egy napja azon agyaltam mi a frászt találjak ki másodiknak a leves után... Húsos kaja szóba sem jöhetett, a túrós tésztát már unom, így jött az ötlet: krumplis pogácsa.
2012. Október 26. 17:13, péntek | KonyhaCoolTúra
Hogyan vidítsuk fel a gyereket... avagy a palacsintasütés pozitív hatásai
Hogy miért ez lett a címe a blogbejegyzésemnek? Az ok roppant egyszerű! Egyetlen kis(nagy)fiam ma felettébb lehangoltan érkezett haza a suliból, tudván, ez nem olyan péntek mint a többi, hisz holnap még iskola!
2012. Október 23. 12:06, kedd | KonyhaCoolTúra
Diós kókuszos habtekercs
Egyre jobban megbizonyosodom róla, hogy odavagyok a diós sütikért. Hát még ha kókusz is van a hozzávalók között… akkor aztán még tutibb a párosítás! :)